onderzoekend en ontwerpend leren voor kinderen


Naast onze lessenreeks op scholen geven we losse workshops voor organisaties, bedrijven, festivals of de gemeente, we hebben daarin verschillende mogelijkheden. Instuifacties met doorlopend programma of compleet verzorgde workshops met inleidende sprekers of aanvullende excursies. Het ontwerpproces met de ontwerpcyclus blijft centraal staan, dus al is de opdracht of het tijdsbestek nog zo klein, wij zullen altijd zoeken naar de waarom en kinderen uitdagen om verfrissende oplossingen te bedenken. 


Organisaties

Archiklas kan voor bedrijven en gemeentes een rol spelen bij het betrekken van kinderen bij ruimtelijke projecten. Bedrijven kunnen het enthousiasme van kinderen; hun enorme ideeënvoorraad, de ongeremdheid en de drive is om een idee goed uit te werken gebruiken om geinspireerd te raken. Daarnaast kunnen zij met en door de kinderen een connectie te maken met een groter publiek. Archiklas is goed in staat abstracte vraagstukken om te zetten naar concrete opgave. Denk aan klimaatadaptatie of inclusiviteit.

Sroi

Heeft u een Social Return on Investment verplichting, omdat u bijvoorbeeld opdrachten doet voor de overheid, dan kunt u dat ook besteden aan een sociale onderneming. SROI is breder dan inzet van arbeidskrachten, u kunt ook gebruik maken van sociale inkoop. Archiklas streeft primair en expliciet een maatschappelijk doel na. Dat wil zeggen dat zij een maatschappelijk probleem willen oplossen. Daarnaast is de organisatie sociaal in de wijze waarop de onderneming wordt gevoerd.

Kunnen wij wat voor u betekenen? Neem contact op!


Partners

 

  • Partners 6 logo's