onderzoekend en ontwerpend leren voor kinderen

HET LAATSTE NIEUWS OVER ARCHIKLAS

Verrassende ideeën kinderklimaattafel 

3 juli 2019

Vandaag gingen 50 kinderen enthousiast aan de slag met de thema's van de klimaattafels Rotterdam. Elk groepje presenteerde hun beste ideeën. Kranen in de haven werden omgetoverd tot spannende attracties en in de bieb wordt energie bespaard door gebruik te maken van zwaartekracht voor de roltrappen. Lees hier en hier meer over de dag. Houd ons in de gaten voor het fotoverslag! 


Kinderklimaattafel, wat gaat dat opleveren?

25 juni 2019

Woensdag 3 juli organiseert Archiklas samen met de gemeente Rotterdam kinderklimaattafels. 50 kinderen van 3 scholen uit Rotterdam gaan zich een ochtend lang buigen over de vijf klimaattafelthema's uit het klimaatakkoord. Opnoemen? Op deze dag krijgen leerlingen eerst een presentatie van Anabella Meijer over haar boek : Eerste Hulp Bij Klimaatverandering. Vervolgens worden de kinderen begeleid door ontwerpers in het bedenken van ideeën om klimaatmaatregelen een meerwaarde voor de stad te laten zijn. Want ja, we moeten er toch iets aan gaan doen, dan kunnen we er maar beter iets leuks van maken! En wat de ochtend op gaat leveren? Wij zijn heel benieuwd!


Kinderen bouwen huis voor muzikant op het Bluegrassfestival 

25 juni 2019

Afgelopen zondag 23 juni 2019 stond Archiklas op het bluegrass festival met een workshop: Bouw een huis voor een muzikant. Kinderen konden een muzikant in hun hoofd nemen en daar het perfecte huis voor ontwerpen. En dat leverde tientallen geweldige bouwwerken op. Bekijk ze hier

Wil jij ook Archiklas op jouw evenement? Kijk bij ons aanbod!